Üdv Nálunk! :-)

Hol jársz?

Gyermekeknek, felnőtteknek szóló kreatív honlapunkon szeretettel üdvözlünk! 2012-ben indult kezdeményezésem eredményeit, foglalkozásaink terméseit, gyerekekkel töltött alkotómunkánk eredményeit találhatjátok meg itt. Egy csokorba gyűjtögetjük össze minden tapasztalatunkat, ötletünket, hogy TI, kedves olvasók, ha keresgéltek, találjatok magatoknak valami olyat, ami teljesebbé teszi gyerkőceitekkel - vagy nélkülük smiley- töltött aktív pihenéséteket.

Szeretnénk, ha úgy éreznétek, nem jöttetek hiába! cheeky

Célunk a GYERMEKI LÉLEK fejlődésének támogatása, tisztaságának megőrzése

a KREATÍV TEVÉKENYSÉGEKHEZ nyújtott segítségünkkel. A gyerekekben és a bennünk, felnőttekben rejlő alkotókészség kibontakoztatására törekszünk. Tudatosítani szeretnénk az ALKOTÓ MUNKA fontosságát, mert hisszük, hogy a megfelelő ÉRTÉKREND kialakulásához ez nélkülözhetetlen. A BLOG-ban olvashatsz kreatívkodásainkról.

 

 

 

 

 

 

 

ISMERD MEG SZOLGÁLTATÁSAINKAT! - KATTINS, KÉRJ ÁRAJÁNLATOT:

Kellemes időtöltést kívánunk!

Décsei Nóra
ügyvezető

~ ~ ~ ~ ♦ ♦ ♦ ♦ ~ ~ ~ ~

 

KIK VAGYUNK?

 

Décsei Nóra, ügyvezető

Településmérnökként végeztem 2000-ben a budapesti Ybl főiskolán, gyermekkorom óta rajongok minden kreatív kézműves tevékenységért. Gyermekeim azóta növögetnek... Kifejezetten a papírtechnikákat, a hímzést és gyöngyözést szeretem, de tűzzománcoztam, dekupázsoltam, üvegfestettem. Számtalan technikával megismerkedtem tanfolyamokon keresztül, de legfőképpen saját kipattanó ötleteimből merítek. Nem elégedtem meg sosem a különféle technikák elsajátításával, kezdettől fogva motoszkált a fejemben az új, egyéni ötletek megvalósítása,enlightened különböző anyagok szokatlan  társítása, speciális kivitelezése, anyagok újrahasznosítása, régi eszközök, tárgyak új tartalommal való megtöltése.

Mérnöki tanulmányaimon kívül szervezetfejlesztő tanácsadói, irodavezetői végzettséget is szereztem, ahol szervezési, közgazdasági, statisztikai, jogi, menedzsment alapismereteket szereztem.  A Nyirkapapír Vállalatot a gyerekekért alapítottam, az irántuk érzett szeretetem, felelősségtudatom, a bennem szunnyadó potenciál továbbadására, a bennük rejlő kreativitás kibontakoztatása érdekében.

2009 táján vettem észre, hogy gyűlnek körém a gyerekek, szomjaznak a figyelemre, ezért kezdtem el kézműves foglalkozásokat szervezni 1-2 spontán alkalommal, majd 2011 őszétől már havonta kreatívkodtunk. 2013 óta kézműves táboraimban élhetik ki alkotási vágyukat a gyerekek. Kreatív foglalkozással egybekötött szülinapi zsúrjaimról szintén sok pozitív visszajelzést kaptam, s mindez nagyon jó érzéssel tölt el. A gyerekektől kapott figyelem, szeretet és sikerélmény, a szülők elismerése, vagy építő kritikája rengeteget hozzátesz az emberhez. A gyerekekkel folytatott munka csodálatos energiaáramlás!

A Nyirkapapír Vállalat gyermekkoromból jött: nővérem nevezett el így, látva az engem folyamatosan körülvevő rengeteg papírfecnit, hajtogatást, origamit, ragasztgatást, „nyirkát”. Így nyitotta meg kapuit a Nyirkapapír Vállalat.  smiley

És akkor a NYIRKA-TEAM,
akikkel találkozhattok rendezvényeinken:

Jamniczky Karina

Mindig is szerettem kézműveskedni. Már három éve segítek a foglalkozásokon és nagyon sokat tanultam itt, kipróbálhattam új technikákat és remek dolgokat készítettünk. Persze rengeteget szoktunk játszani is a táborokban, azért mégis jó érzés, amikor a rohangálás után leülünk az asztalhoz. Azt is jó látni, hogy már a második napon segítenek egymásnak a gyerekek és barátokat szereznek, sikerekben van részük. De a legjobb mégis az, hogy mindig vannak ismerős arcok, a gyerekek visszajárnak hozzánk, így tudom, hogy ők is élvezték az együtt töltött hetet vagy azt a pár órát. És én is élvezem a velük töltött időt, mert átragad rám a vidámságuk.

 

Biró Júlia

Kedves Látogató/Kézművesrajongó!

Julcsi vagyok, 18 éves és jövőre fogok érettségizni. Kb. 1 éve találkoztam Nórival először, Karina barátnőm által. Közösségi szolgálatnak indult, de rájöttem, hogy annál sokkal többet nyújtanak a Nóri által szervezett programok. Rájöttem, hogy szeretem látni, ahogy a gyerekek fejlődnek, hogy élvezik, amit éppen csinálnak és, hogy olyan megoldásokra gondolnak, olyan kombinációkat hoznak létre, amik talán sosem jutottak volna eszembe.Magam is nagyon szeretek kézműveskedni, új technikákat megismerni, de a kedvencem talán a kollázs.smiley Sokat kézműveskedtem gyerekkoromban, napköziben és táborokban egyaránt. Ma pedig ajándékok készítésében tudom hasznosítani az elsajátított ismereteimet. Úgy gondolom, hogy türelmes vagyok és hagyom a gyerekeket kibontakozni. Igyekszem őket az eszközök helyes használatára tanítani és segíteni, támogatni őket munkájukban, ahogy csak tudom. Nagy szerencsém volt Nórival, mert bármikor felkereshetem egy kérdéssel vagy bármilyen problémával, tudom, hogy meghallgatja és megpróbálja a lehető legjobbat kihozni a szituációból. Sokszor fordulok Karinához tanácsért, segítségért és jókedvért, bár én sem vagyok ezeknek híján... Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a mai digitális világban a gyerekek fejlesszék ügyességüket és kreativitásukat, amit később majd kamatoztatni tudnak. Ha nem most, kiskorukban, mikor?

 

Major Adrienn

Major Adrienn vagyok, 20 éves, egyetemista. Nyitott a világra, a gyerekekre és mindenre, ami kézműves, kreatív, megalkotható, összeszerelhető vagy éppen szétszedhető és átalakítható. Érdekel a decoupage, a szövés-fonás, a gyöngyök minden mennyiségben, bármi, ami színes, érdekes formájú, ragasztható, tekerhető vagy vágható. Minden gyermekben látom a lehetőséget, az alkotás vágyát és örömét, amit csak elő kell csalogatni. Az alkotás egy folyamat, hosszabb vagy rövidebb, tele örömmel, szenvedéllyel, mókával, kudarccal és tanulsággal. Ami saját kezű alkotás az egyedi, az büszkeség és az csak az enyém. Ez a jó benne. Az én munkám, az én küzdelmem, az én erőfeszítésem és a győzelem is az enyém. Ezért szeretem annyira a Nyírkapapírt. Itt mindennel találkozom. Fejlődik a gyermek és fejlődőm én is. Közös a munka és közös a siker. Ötletelek, javítok, dicsérek és játszom. Ha kell vígasztalok, bátorítok és szüntelenül jelen vagyok. Mindent a gyermekekért, minden eszközzel, ami csak lehetséges. Mert ez egy lehetőség, nekem is és neked is egy nagy kalandra. Gyere el, légy része és fedezzük fel együtt a kreativitásban rejlő varázst.

 

Kilián Dóra

Dóri vagyok, 20 éves egyetemista. Szeretek gyerekekkel foglalkozni, aminek az lehet az oka, hogy két kistesóm is van (5 és 6 évesek) és gyerekként sokat vigyáztam az unokaöcséimre. A kicsikkel töltött idő miatt néha meg is lepődöm, hogy én már jóval idősebb vagyok náluk. smiley

A képzelőerejük, a vidámságuk és a világról alkotott képük annyira magával ragadó, hogy akár csak egy kis ideig is, de mellettük nem törődöm a felnőtt világ gondjaival, hanem a fontos dolgokra összpontosítok. Az igazán fontosakra: arra, hogy élvezzem, amit csinálok, hogy örömet okozzak másoknak és hogy minél több mindent megtapasztaljak. A gyerekek is ezt csinálják, és ebben segíti őket a kreatívkodás és a sport. Ezért is csatlakoztam (Adri által) Nóri csapatához. Szerintem a kézműves táborok a legjobbak! Az ember üres kézzel érkezik idegenek közé és végül a saját két kezével alkotott különféle tárgyakkal, barátokkal és rengeteg élménnyel térhet haza! Az alkotás örömét csak az az érzés múlhatja felül, amikor a művünket ajándékba adjuk valakinek és láthatjuk a csodálatot és az örömet az arcukon. Örömet okozunk. Mi ezért dolgozunk. heart

Veres-Marincsák Ilona

3 kislány édesanyjaként lelkesen támogatom a Nyirkát. Ugyan 2 lábbal állok a realitások talaján - munkám közben sokat számolok... cheeky szabadidőmben hagyom szárnyalni a fantáziám. Sokat segítenek ebben a környezetemben lévő gyerekek. Imádok velük lenni, nézni a csillogó szemüket mesélés, alkotás, játék közben. Mindig nagyon fontos számomra, hogy a gyerekek minél több élménnyel gazdagodjanak, ügyesedjenek, fejlődjenek, miközben teljes biztonságban, szeretetteljes légkörben érzik magukat. Tapasztalataim is azt mutatják, hogy a kézműves, alkotó tevékenységek a legalkalmasabbak arra, hogy egyrészt segítsék a gyerekeket megtanulni elmélyedni egy-egy alkotófolyamatban, így kikapcsolva őket a hétköznapi pörgésből, másrészt pedig kreativitásuk kibontakoztatásával rengeteg hasznos energiát szabadítanak fel önmagukban.