Kreatív kézműves foglalkozások

Kreatív kézműves foglalkozásainkat szezonálisan, ünnepek, események köré szervezzük, vagy egy-egy technika elsajátítására, általában 3 éves kortól. A változatos korösszetétel miatt általában 2-3 alkotás megvalósításához készítünk elő elegendő felszerelést, alapanyagokat. Saját helyszínünkön alkalmanként 10 gyermekkel dolgozunk. Egyedi igények szerinti helyszínekre, játszóházakba, iskolákba, óvodákba, akár házhoz is megyünk.

  farsangi  

 

 

 

Alapelvünk, hogy a gyermekekkel nagyon jó személyes kapcsolatokat alakítsunk ki. Nagyon fontos a figyelem, az összhang, és a kölcsönös tisztelet és bizalom kialakítása.

Galéria    Kapcsolat     Ajánlatkérő űrlapot itt rögtön jobbra találod ►

Ahogy a választott Vekerdy-idézetből is kiderül – mi azt valljuk, hogy gyermekeink fejlődésében nagyon fontos a mindennapokban jelenlévő alkotó tevékenység. A napjainkban tömegesen jelenlévő félkész és kész termékek, játékok véleményünk szerint nem segítik kibontakoztatni és építeni a gyerekek kreativitását, persze tisztelet a kivételeknek! Amint a kreativitás igénye hanyatlik, elmarad a sikerélmény, vagy legalábbis lerövidül az ideje, hiszen kevesebb a befektetett munka, energia. Ez nem csak, hogy nem járul hozzá a gyerek önbizalmának fejlődéséhez, de a koncentrációs képességeit sem javítja, az iskolára való felkészülést illetve az ottani helytállást nem erősíti.

Gyakran halljuk a szülőktől, hogy „Az én gyerekem nem egy kreatívkodó fajta!” Mi nem azt hangsúlyozzuk, hogy mindig mindenkinek aktívan az asztal mellett kell ülnie, és kézműveskednie kell, ellenkezőleg!

A célunk az, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy ez nem egy kötelező alkotó feladat, hanem

  • egy nagyszerű élmény, amely által játékosan tanulhat, és kinyílhat a világ felé - beszélgetünk, zenét hallgatunk, élményeket mesélünk tevékenykedés közben;
  • könnyű munka, amelyről fizikai tapasztalatot szerezhet, (hiszen bevonjuk az előkészületekbe, és az utólagos tevékenységekbe is);
  • remek játék, ahol inspirálják egymást a csoport többi tagjával, saját fantáziája és tempója szerint haladhat, ráadásul mindezt változatos társaságban, de az alkalmazkodást megtanulva;
  • kapcsolatépítő, „barátszerző” időtöltés is.

Az egyéni alkotókészség kibontakoztatására törekszünk, nagy hangsúlyt fektetve az ÖNÁLLÓSÁGra.

Amennyiben szimpatikusnak tartod a hozzáállásunkat és érdekel valamelyik szolgáltatásunk, keress minket elérhetőségeink egyikén!

Galéria    Kapcsolat     Ajánlatkérő űrlapot itt rögtön jobbra találod ►

Közelgő kézműves foglalkozások

Jelenleg nincs meghirdetett időpont.

Archívum