Ajándékozz inspirációt!

heart~ Kincses dobozok ajándékba ~ heart~

Ha szoktatok egyedi ajándékot készíteni, lehet, hogy ismerős lesz már az ötlet... Most kicsit segítek kitágítani a fantáziátokat, és egy általam nagyon kedvelt szokást, a Hála-dobozt feltuningolom Nektek, hogy különleges karácsonyi meglepetések készítéséhez segítselek hozzá Benneteket angel

Aki nem ismerné esetleg a Hála-doboz ötletet, itt lejjebb erről is írok.

Ajándékozzatok idén valami olyan dolgot a szeretteiteknek, amit talán eddig soha:

inspirációt, pozitív gondolatokat, megerősítéseket, ötleteket, szerencsét,

bármit, ami szívből jön, és biztosak vagytok benne, hogy az ajándékozotthoz kötődik, róla és neki szól

Higgyétek el, ezek a dolgok olykor sokkal hasznosabbak, és többet tudnak adni egy embernek (akár nehéz pillanatokban, akár csak úgy) mint bármilyen megvásárolt használati tárgy, amivel csak épp eggyel több dolog kikerül be a lakásba, s az ünnepek elmúlásával kiüresedik a jelentése, elillan az üzenete,, megszűnik a varázsa. Gond lesz elpakolni, takarítani, rendben tartani, eladni...

Hogyan tudod ezeket az érzéseket, dolgokat formába önteni, egyszerűen, gyorsan, kreatívan?

enlightenedKészíts kincses dobozokat!enlightened


Készíts tematikus dobozokat, amik nem hervadnak el, nem fogynak el, nem használódnak el, nem üresednek ki. Sőt, inkább gyarapíthatóak, gazdagíthatóak, bővíthetőek, megsokszorozhatóak! S ráadásul nem kerülnek sokba, viszont az eszmei értékük felbecsülhetetlen!

Készíts díszdobozokat, amik Névre szólóan lehetnek:

Szeretet-doboz:

A szeretet dobozt töltsd meg a legkülönbözőbb, szívet melengető üzenetekkel! Írj minden gondolatot külön-külön papírra, amit aztán majd összehajtogatsz, és összekeverve a többi idézettel, gondolattal, belehalmozod a kincses dobozkába, hogy amikor egy napon majd az ajándékozott kedvére beletúr, kihúzzon belőle egyet, ami épp "véletlenül" arra az adott napra hozzátesz valamit, átlendíti valamin, felvidítja valamivel angel. Készítheted a Szeretet-dobozt illusztrációkból is, ha az ajándékozott vizuális típus, rajzolj, nyomtass személyre szabott szeretet-energiát árasztó meglepetés-cetliket! 

Ötletek Szeretet-doboz megtöltésére:

"Tudtad, mennyire kedves és szeretetreméltó ember vagy?"
"Szívet melengető, ahogyan megkérdezed: Hogy vagy?"
"Csodálatos a macskád, imádnivaló, ahogy az öledbe bújik és dorombol"
"A szeretet az egyetlen dolog a világon, amiből minél többet adsz, annál többet kapsz viszont"
"Észrevettem, hogy nem vetted észre, mennyire gondoskodó ember vagy."
"Szeretném, ha tudnád, nagyon jó érzés, hogy figyelmesen végighallgatsz, ha szükségem van rá! Számíthatsz rám te is!"

És a példák végtelenül folytathatók. Kereshetünk szeretet-idézeteket is a neten, verseket, ha épp ilyen hangulatunk van. De belerejthetünk az idézetek közé egy ajándék-kupont, ékszert, bármi szokatlan apróságot.

Optimizmus-doboz:

Legyél pozitív! Adj nagyon-nagyon sok pozitív energiát annak, akit megajándékozol! Amikor ezeket a gondolatokat írod majd, magad is érezni fogod, hogy szárnyakat kapsz... Oszd meg, és megsokszorozódik!

Ötletek Optimizmus-doboz megtöltésére:

"Ne feledd, semmi sincs véletlenül! Minden dolog hordoz valami értelmet, még ha az azonnal nem is látható számodra!"
"Elbizonytalanodtál? Emelkedj fel, nézz madártávlatból az eseményre! A perspektíva a hozzáállásodat is meg fogja változtatni!"
"Ebben a pillanatban gondolj egy rendkívül előnyös tulajdonságodra! Tartsd meg a gondolatot, és maradj benne!"
"Hol voltál 5 évvel ezelőtt? S hol voltál 10 évvel ezelőtt? Gondold át! Ha lejjebb, van minek örülnöd! Ha feljebb, akkor is, hiszen még képes vagy a tanulásra!"

Szerencse-doboz:

Készíts ilyen dobozt annak az embernek, akire, úgy érzed, ráfér kicsit a támogatásod mostanság...

Ötletek Szerencse-doboz megtöltésére:

Tegyél bele szerencse-sütit üzenetekkel, bármiféle formátumban kiszerkesztett, lepréselt, kiszínezett lóherét, vicces kéményseprőt, lottószelvényt, valódi sorsjegyet, saját készítésű sorsjegyet (ami tuti nyer... wink ) egy átfúrt pénzérmét, vagy bármit, ami hozzá köthető még az ajándékozotthoz!"

Hála-doboz:

A Hála-dobozt üres cetlikkel kell megtöltened. Én színes papírból k. 4x8 cm-es csíkokat ságok a saját hála-dobozomba, amire aztán bizonyos időközönként ráírom, mi történt velem, kitől mit kaptam az életemben, amiért hálásnak kell lennem. Az ajándékba akár 1-1 példát bele is írhatsz, például, hogy az ajándékozottnk miért vagy te hálás...

Ötlet-dobozok:

- Szabadidő-ötlet-doboz: készíthetünk szabadidő eltöltésre ilyen dobozt, amibe például belerejtünk kirándulás ötleteket, különböző program ötleteket, egy-egy kupont, fotót egy hívogató utazásról, különleges térképet, vagy egy repjegyet... coolstb.

- Finomságok ötlet doboza: ha valaki tanácstalan, vagy csak szereti ha adnak inspirációt, vagy unja a netet böngészni egy jó vacsi-ötletért, vagy csak hullafáradt, hogy este már gondolkozzon - akkor annak a szerencsés embernek készítsünk ilyet mindenképp laugh töménytelen mennyiségű recept van a neten, válasszuk a beváltakat, vagy daraboljunk fel egy ételrendelős szórólapot devil esetleg tegyünk bele étterem javaslatokat, néhány nem romlandó alapanyagot yes, imádni fognak érte bennünket!

- Családi játékok ötlet doboza: ez a verzió aztán végképp végtelen lehetőségekkel kecsegtet. Akár csak cetlikre írjuk az ötleteket, úgy is hatásos, hiszen, amit kihúzunk, azt kell aznap este játszani... Ha nem csak ötletet rejtünk bele, de akár egy pakli kártyát, vagy másik rejtekhelyre mutató üzenetet, máris bevontuk a delikvenst a lazításba... 

Ne állj hát sorba ajándékért, engedd szabadon a fantáziádat, és készíts egyéni meglepetést könnyen, gyorsan, személyre szabva. Az ajándékozottnak biztosan nagy meglepetés lesz, hogy róla, neki szól az ajándékod. Ezzel azt is bizonyítod, hogy figyeltél rá, ismered őt. Sőt...az általad keszitett ajándékok, az általad írt gondolatok sosem fogják elveszíteni azt a szeretet mennyiséget, amit velük adtál, miközben készítetted.

Hogyan keszítsd a dobozt:
- Vastagabb kartonpapírból állíthatsz össze, nyomtass, doboz sablonok itt
- Bármilyen dobozból újrahasznosíthatsz (cikk hamarosan)
- Vehetsz préselt papírdobozokat, nézz be a SHOP-ba
- Vehetsz fa dobozokat, nézz be a SHOP-ba

Bárhogy is állítod össze, a dobozt fedheted papírral, festheted, szalvétatechnikázhatod, ragaszthatsz rá csipkét, szalagot, gombokat, gyöngyöket, flittereket, tehetsz rá feliratokat, betűket, hímzést, bármit, ami eszedbe jut az ajándékozottról, vagy otthon a kezed ügyébe akad, és ízlésesen összeállítható.

Hajrá, kezdjetek hozzá! Ajándékozzatok idén valódi kedvességet, jó érzéseket, és élvezzétek, hogy ezzel ti is töltődtök, gyarapodtok!