Üdv Nálunk! :-)

Hol jársz?

Gyermekeknek, felnőtteknek szóló kreatív honlapunkon szeretettel üdvözlünk! 3 éve indult kezdeményezésem eredményeit, foglalkozásaink terméseit, gyerekekkel töltött alkotómunkánk eredményeit találhatjátok meg itt. Egy csokorba gyűjtögetjük ide össze immár lassan két éve minden tapasztalatunkat, ötletünket, hogy TI, kedves olvasók, ha keresgéltek, találjatok magatoknak valami olyat, ami teljesebbé teszi gyerkőceitekkel - vagy nélkülük smiley- töltött aktív pihenéséteket.

Szeretnénk, ha úgy éreznétek, nem jöttetek hiába! cheeky

Célunk a GYERMEKI LÉLEK fejlődésének támogatása, tisztaságának megőrzése

a KREATÍV TEVÉKENYSÉGEKHEZ nyújtott segítségünkkel. A gyerekekben és a bennünk, felnőttekben rejlő alkotókészség kibontakoztatására törekszünk. Tudatosítani szeretnénk az ALKOTÓ MUNKA fontosságát, mert hisszük, hogy a megfelelő ÉRTÉKREND kialakulásához ez nélkülözhetetlen. A BLOG-ban olvashatsz kreatívkodásainkról.

 

 

 

 

 

 

ISMERD MEG SZOLGÁLTATÁSAINKAT! - KATTINS, KÉRJ ÁRAJÁNLATOT:

Kellemes szórakozást kívánunk!

Décsei Nóra
ügyvezető

~ ~ ~ ~ ♦ ♦ ♦ ♦ ~ ~ ~ ~

 

KIK VAGYUNK?

Décsei Nóra, ügyvezető

Településmérnökként végeztem 12 éve a budapesti Ybl főiskolán, két gyermek édesanyja vagyok. Gyermekkorom óta rajongok minden kreatív kézműves tevékenységért. Kifejezetten a papírtechnikákat, a hímzést és gyöngyözést szeretem, de tűzzománcoztam, dekupázsoltam, üvegfestettem. Számtalan technikával megismerkedtem tanfolyamokon keresztül, füzetekből, netről és más, hasonlóan lelkes amatőr „kollégától” tanulhattam. Nem elégedtem meg azonban a technikák elsajátításával, kezdettől fogva motoszkált a fejemben az új, egyéni ötletek megvalósítása,enlightened különféle egyedi, speciális kivitelezése.

A kézműves tevékenységekhez való vonzódásomon kívül a szervezői-vezetői készségeim kibontakoztatásához is ambíciót éreztem, ezért levelező tanfolyam keretében irodavezetői végzettséget szereztem, ahol szervezési, közgazdasági, statisztikai, jogi alapismereteket tanulhattam meg. Mérnöki tanulmányaim ösztönösen is működő rendszerszemléletemet erősítették meg, így tudtam a két irányultságom összekapcsolásával létrehozni és egyéni vállalkozásként működtetni a Nyirkapapír Vállalatot elsősorban a gyerekekért, hiszen az irántuk érzett szeretetem, felelősségtudatom múlhatatlan. Úgy éreztem, igazságtalanság volna a bennem szunnyadó potenciális erőket veszni hagyni wink

Egy jó ideje észrevettem, hogy gyűlnek körém a gyerekek. Jönnek, és szomjaznak a figyelemre. Így aztán - mintegy visszaigazolásként, éreztem, hogy eljött az ideje, és elkezdtem kézműves foglalkozásokat szervezni nekik, ahol megkaphatják a kellő figyelmet, és az összegyűjtött ismereteimet. Kezdtem 2010-ben, 1-2 spontán alkalommal, majd 2011 őszétől már havi rendszerességgel, és tudatosan elindultam az úton. Magam is őszintén meglepődtem a sikereken, és nagyon jó érzéssel töltöltött el és tölt el a mai napig is, a gyerekektől kapott figyelem, szeretet és sikerélmény. Sőt! Boldogsággal tölt el a szülők öröme, amikor láthatom, hogy őket mennyire boldoggá teszi, amikor a saját gyermkeiket vidámnak láthatják, és jó közösségben tudhatják. A gyerekekkel folytatott munka csodálatos energiaáramlás!

A Nyirkapapír Vállalat gyermekkoromból jött: nővérem nevezett el így, látva az engem folyamatosan körülvevő rengeteg papírfecnit, hajtogatást, origamit, ragasztgatást, „nyirkát”. És a Nyirkapapír Vállalat most, 35 éves fejjel megnyitotta kapuit smiley

 

Veres-Marincsák Ilona

3 kislány édesanyjaként lelkesen támogatom a Nyirkát. Ugyan 2 lábbal állok a realitások talaján - munkám közben sokat számolok... cheeky szabadidőmben hagyom szárnyalni a fantáziám. Sokat segítenek ebben a környezetemben lévő gyerekek. Imádok velük lenni, nézni a csillogó szemüket mesélés, alkotás, játék közben. Mindig nagyon fontos számomra, hogy a gyerekek minél több élménnyel gazdagodjanak, ügyesedjenek, fejlődjenek, miközben teljes biztonságban, szeretetteljes légkörben érzik magukat. Tapasztalataim is azt mutatják, hogy a kézműves, alkotó tevékenységek a legalkalmasabbak arra, hogy egyrészt segítsék a gyerekeket megtanulni elmélyedni egy-egy alkotófolyamatban, így kikapcsolva őket a hétköznapi pörgésből, másrészt pedig kreativitásuk kibontakoztatásával rengeteg hasznos energiát szabadítanak fel önmagukban.

 

Jamniczky Karina

Mindig is szerettem kézműveskedni. Már három éve segítek a foglalkozásokon és nagyon sokat tanultam itt, kipróbálhattam új technikákat és remek dolgokat készítettünk. Persze rengeteget szoktunk játszani is a táborokban, azért mégis jó érzés, amikor a rohangálás után leülünk az asztalhoz. Azt is jó látni, hogy már a második napon segítenek egymásnak a gyerekek és barátokat szereznek, sikerekben van részük. De a legjobb mégis az, hogy mindig vannak ismerős arcok, a gyerekek visszajárnak hozzánk, így tudom, hogy ők is élvezték az együtt töltött hetet vagy azt a pár órát. És én is élvezem a velük töltött időt, mert átragad rám a vidámságuk.

 

Biró Júlia

Kedves Látogató/Kézművesrajongó!

Julcsi vagyok, 18 éves és jövőre fogok érettségizni. Kb. 1 éve találkoztam Nórival először, Karina barátnőm által. Közösségi szolgálatnak indult, de rájöttem, hogy annál sokkal többet nyújtanak a Nóri által szervezett programok. Rájöttem, hogy szeretem látni, ahogy a gyerekek fejlődnek, hogy élvezik, amit éppen csinálnak és, hogy olyan megoldásokra gondolnak, olyan kombinációkat hoznak létre, amik talán sosem jutottak volna eszembe.Magam is nagyon szeretek kézműveskedni, új technikákat megismerni, de a kedvencem talán a kollázs.smiley Sokat kézműveskedtem gyerekkoromban, napköziben és táborokban egyaránt. Ma pedig ajándékok készítésében tudom hasznosítani az elsajátított ismereteimet. Úgy gondolom, hogy türelmes vagyok és hagyom a gyerekeket kibontakozni. Igyekszem őket az eszközök helyes használatára tanítani és segíteni, támogatni őket munkájukban, ahogy csak tudom. Nagy szerencsém volt Nórival, mert bármikor felkereshetem egy kérdéssel vagy bármilyen problémával, tudom, hogy meghallgatja és megpróbálja a lehető legjobbat kihozni a szituációból. Sokszor fordulok Karinához tanácsért, segítségért és jókedvért, bár én sem vagyok ezeknek híján... Véleményem szerint nagyon fontos, hogy a mai digitális világban a gyerekek fejlesszék ügyességüket és kreativitásukat, amit később majd kamatoztatni tudnak. Ha nem most, kiskorukban, mikor?