Énekelj az egerekkel!

Mielőtt depresszióba fordulnátok a hétvégi óraátállítás miatt, gyorsan írok egy cikket arról, hogyan csaphatjátok el a reggeli hátam-közepére-kívánom-a-felkelést és a ha-a-fene-fenét-eszik-se-vagyok-ma-képes-kimászni-az-ágyból érzést… cheeky Nem tudom, hányan gyötritek magatokat és a gyerekeiteket rajtam kívül a koránkeléssel, de van egy sanda gyanúm…elég sokan? Hmmm... Nos, minden relatív - nekem a reggel 5 van túl korán, másnak a 4, s akad, akinek a reggel 7, sőt...  – de a felkelés akkor is felkelés, ha a fene fenét eszik, akkor is angry muszáj megbarátkoznunk a gondolattal. Én a fiammal a tyúkokkalfekvős-szemkipattanós fajtából származom, a lányom viszont a délben-szóljál-hozzám-legközelebb-addig-agyhalott-vagyok kategóriába tartozik.cool

Ezekre a reggeli cryingCSODÁLATOS PILLANATOKRAcrying, amikre igazából, ha 200 évig élnénk, se lennénk képesek sem felkészülni, sem alkalmazkodni hozzá, blushlegalábbis szakaszos kimerülés nélkül, szóval ezekre az életünket bearanyozó pillanatokra – hogy valóban azokká váljanak - kieszeltem egy tervet.  enlightened                  

A „Csakazértis, mi-a jó-benne?” tervet.

Ugyanis dühös lettem a reggelre. Megharagudtam rá, mert szeretni akartam, mindig is szerettem, és most fogja magát, és elkezd bosszantani. A koraiságával. Az elkerülhetetlenségével. A könyörtelen kegyetlenségével. A siettetésével. Az őszi sötétségével. Hát hogy jön ő ahhoz??? Nyáron, ha korán kelsz, csicseregnek a madarak. Reggel ötkor a legszebben. Langyos a levegő, érzed a hajnali fű friss illatát, és várod, ahogy derengeni kezd az első napsugár.

És erre most mit kapsz? Ködöt. Nyálkát az arcodba. Lúdbőrzést a lábadra. Kíméletlen hideget a testedre. Madárcsicsergés és tücsökciripelés helyett kukásautó zajt a füledbe. Igazságtalanság!!! Felháborító!!! no

Na jó. Hát ha így, akkor így.

Nos, mi lehet ebben a szép mégis? Mi a búbánat lehet ebben szép? Téli Tücsöknek lenni, és A SZIGETRE VÁGYNI? Hát mi? Hát mi? Látni az elmúlást, a természet álomba szenderülését, mi abban a jó? Mi lehet abban csodálatos, hogy nyomulunk bele a sötétségbe egyre mélyebben és mélyebben?

3 dolog: Az elfogadás, az emlékezés, és a vágy a megújulásra.

  • Azáltal, hogy megértjük és elfogadjuk a körforgás törvényszerűségeit (elmúlás-elengedés-megújulás-öröm), máris kevésbé leszünk frusztráltak, alázattal szemlélődve pedig sokkal kiegyensúlyozottabban birkózhatunk meg az előttünk álló feladatokkal (felkelés...). A jelenlegi helyzet szépségét meg kell látnunk, és emlékeznünk kell, semmi sem tart örökké. A negatív pillanatok sem.
  • Az emlékek visszavisznek „a szigetre”, örömöket, élményeket ébresztenek bennünk, amelyek segítenek átvészelni a nehezebb - a teljességhez vezető türelmet tanító - időszakokat.
  • A vágy a megújulásra, mely nélkül ember nem létezik. A bennünk lakó erőt bármikor előhívhatjuk és megbizonyosodhatunk a létezéséről.

S hogy mindennek mi köze az egerekhez? Mi köze az egerekkel énekléshez? Hogy áll össze a kép???

A megoldás a három dolog ötvözete: ha elfogadjuk a jelenlegi helyzetet, és felidézzük a szép emlékeinket, és észrevesszük a bennünk ébredő vágyat a megújulásra, akkor megszületik az ötlet, megszületik a megoldás. A megoldás és az ötlet valami olyan szokatlanra, amellyel átvészelhetünk, amellyel egy csapásra pozitívvá változhatunk, amellyel szebbé tehetünk, amellyel megkönnyíthetünk mindent, amellyel fittyet hányhatunk bármire, amellyel megajándékozhatunk bárkit, amellyel színessé és boldoggá tehetjük önmagunk, és gyermekeink életét.

Az a jó benne, hogy kreativitásra sarkall. Kitörésre és változtatásra késztet.

Ilyen ötlet nálunk a plüssegér csorda énekkari felállításával született meg, amely már önmagában véve olyan vicces látványelem, hogy ehhez egyértelműen valamiféle nem kevésbé vidám dalnak kellett kötődnie. Így aztán egyik reggel az egerek a „Fogj egy sétapálcát és légy vidám…” kezdetű dallal nyitják meg a napot, máskor az Irigy Hónaljmirigy épp aktuális kedvenc dalával, de természetesen a választás szabadsága ez esetben sem lehet kérdés. Egyre vigyázzunk, vicces dal legyen reggelre, amit az egerek – plüsspónik, plüssráják…stb. szájába adunk, tehát az "Ősszel érik babám a fekete szőlő"-t mondjuk ne ekkorra tartogassuk, mert annak katasztrofális kimenetelei lehetnek sad

Nálunk így működik a „Csakazértis, mi-a jó-benne?” terv. Mi mindenre ezt alkalmazzuk. Ötletek pedig százával születhetnek reggelre az egerekkel való együtt éneklésen kívül.

Csinálj valami szokatlant! Így kitörsz a reggeli monotóniából.

Csináld időnként másképp a megszokott dolgokat! Így frissességet viszel az életetekbe.

Vegyél erőt magadon, és gondolj arra, minden úgy jó, ahogy épp van. Ilyen időszakoknak is kell lennie, csak rajtad áll, mit kezdesz velük! Legyél ködlámpa a ködben! Csak rajtad múlik, hogyan tudod átfordítani a kevésbé kellemes dolgokat igazán kellemesre.

Így juthatunk vissza a szigetre.wink Sok sikert és örömöt kívánok hozzá heart