Manómozi Summary :)

2014. október 11-én kezdtük el az Erzsébetligeti Színházzal karöltve a kézműves foglalkozással színestett Nyirkapapíros diafilm vetítést az ovis korosztálynak. Arra gondoltam, itt az ideje, hogy összeállítsak egy kis ízelítőt emlékbe mindazok számára, akik részesei voltak az elmúlt eseményeknek, valamint azoknak, akik lemaradtak a programokról ilyen-olyan mondvacsinált kifogások miatt laugh (pl. "már túl nagy a gyerek", "mentünk Rhodoszra", vagy ami a legrosszabb: "otthon szoktunk vetíteni, meg kézműveskedni" ... brrrr crying)

Szó ami szó, az elmúlt 7 előadásnak szép számmal lettek látogatói, így nem lehet okunk panaszra yes Összességében olybá tűnik, bejöttek a gyerekeknek a kicsit bandázós, többet mesélős, és még alaposabban kézműveskedős másfél órás szombat délelőttök.

Mielőtt számot vetnék, és beavatnálak Benneteket a fotók segítségével a részletekbe, feltétlen tartozom egy heart-hez szóló köszönettel az Erzsébetligeti Színház minden támogató kollégájának, akik nélkül nem jöhetett volna létre a programsorozat, és különösen Szabó Patríciának, aki felkarolta a kezdeményezést és sajátjaként gondját viselte az előadásoknak, és persze saját segítőimnek és magamnak és a vendégeknek is, akik eljöttek. cheeky

Kezdtük 2014 őszén a Radírpókkal (az ízelítőkért klikk a mesecímekre) és a Jeromos a remeterák című mesével, melyeket önző módon cool úgy válogattam össze, hogy a legleglegkedvencebb meséimet mondhassam el, mint elsősorban vicces és rendkívül kedves meséket. Ehhez a hangulathoz textil alapanyagokra, használati tárgyakra őszi képek nyomdázását válaszottam, megspékelve textilfilccel is, mert gondoltam, a legeslegkisebbek esetleg ezzel jobban boldogulnak majd. Készült tolltartó, uzsonnástasak, pénztárca, telefontok, terítő.

2014. november végén az Öreg néne őzikéje került terítékre a Télapó szánkója című mese mellett, ekkor CD állatkákat készítettünk quilling technikával (Pati, ha esetleg lennének fotók, még szívesen tennék be néhányat az alkotó társaságról angel)

 

 

 

2015. januárjában a Holle anyó volt a tanulságos meglepetés mese és mókás meseként A császár új ruhája című diát választottam. Az évek óta tartó hóhiányra tekintettel mind több hóembert kreáltunk vattakorongból és fagyipálcikából. Használtunk hozzá színes rafiát, flitterekből készültek a gombjai, és végül hűtőmágnes került a hátuljukra, emlékeztető cédulák rögzítése érdekében a hűtőre...yes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 2014/15-ös évad utolsó alkalma egy szép február végi napon a Kiskakas gyémánt félkrajcárja és a Didergő király című történeteket hozta magával. Ekkor már szánt szándékkal nehezítettem a feladaton, kiskakasos papírtányér képeket vittem popcornnal és fonállal dekorálva. devil

Ennél a tevékenységnél is jó volt látni, ahogy a szülők, nagyszülők, miután megcsiklandoztam kicsit a fantáziájukat, mekkora kedvet kapnak, és valójában milyen szívesen ülnek le dolgozni, hogy a gondolataikat kissé kikapcsolják a hétköznapok monotóniájából.

Alapjában véve rajzolás, fűzés, vágás és ragasztás tevékenységekkel készült.

 

Az idei évad első sztorija november végén az Iciri piciri volt, majd az örök Vuk , amit, szerintem nincs gyerek, aki ne szeretne. Ezeket a közkedvelt meséket hozta a Mikulás, aki a papírgurigából készült kéménybe esett vicces kedvében surprisesmiley

Rajzolás sablonok alapján, a kémény mintázatának elkészítése, vágás, ragasztás és az összeállítás volt a kihívás a gyerekek számára.

A kémények aljában kartont helyeztem el, így cukorka tartó dobozkák lettek valójában.

Én nem szeretem a haszontalan dolgokat wink Ha már rászánjuk az időt a kézműveskedésre, süljön ki belőle valami értelmes és praktikus dolog. enlightened A gyerekek is szívesebben készítik így el, mert azután használni is tudják.

 

Idén januárban egy újabb igazi cuki és tanulságos mese következett, Mazsola és a hóember  mellé pedig a rafinált főszereplővel büszkélkedő  Hol lakik a róka? című film. Mazsit nem lehetett semmiképpen a kézműves ügyletből kihagyni, így ő volt a CD Mazsola Ceruzatartónk vagy Ecsettartónk reklámarca cheeky

Elsősorban sablon alapján való rajzolásban, vágásban és ragasztásban jártas nagyszülők, szülők, na jó... és gyerekek aktív részvételétől volt hangos a Színház cool

 

A 2015/16-os évad utolsó eseményére március 12-én, múlt hétvégén került sor. Ide a SZERETET szellemében tartottam szükségesnek filmeket és tevékenységet választani. A diák közül az első, a bájos és kedves humorral átitatott film Petrolai Margit: A világszép kecskebéka című műve volt, amely a vattakorong és hurkapálca házasításából ihlette a virágdísz/támasz gólyámat, amely - a feltétel nélküli szeretet feltétel nélküli elfogadása alpján a csőrében tartja a világszép kecskebékát cheeky Esze Dóra: A szépséges királykisasszony meséjét imádnivalónak tartom a mondanivalója és a film kellemes grafikája miatt is, úgy gondolom, manapság nagyon fontos, hogy minél több ilyen értéket kapjanak a gyerekek, akár ilyen eszközökön keresztül is, mint a diafilm.

 

Száz szónak is egy a vége: készülnek a következő évad időpontjai, filmjei válogatás alatt, tevékenységei előkészülőben. Várunk Benneteket legközelebb is, gyertek, töltsétek meg a termet, élvezzétek a vetítés hangulatát és alkossatok velünk!