Bolondsapka készítése

Farsangkor mindenkiből azért előjön a kreativitás, a bolondos ötletek. Már a jelmez kitalálásához is némi képzelőerőre van szükség, és hogy a kivitelezésben is segítsünk, ezért is hoztuk el nektek ezt az egyszerűen elkészíthető udvari bolond sapkát, alapozásnak, hogy inspiráljon benneteket kicsit. 

A saját készítésü süveget pedig dobjátok fel pici fémcsörgőkkel, adjatok a gyerkőcre oversize kockás inget, és kockás bő térdnadrágot, vagy színes szatén pizsamába is bújtathatjátok a partira smiley

 

 

A sipka elkészítéséhez nem is kell sok dolog: színes papír, olló, ragasztó és ceruza. Ha kartonból készítitek, tartósabb lesz a munka, és a pici csörgőket is jobban megtartják a csúcsok. 

Készítsetek elő mindent, hogy lehetőleg ne kelljen felugrálni munka közben. Legyen paprtörlő a kezetek ügyében, ha fel kell törölni a lecsöppent ragasztót. 

Első lépésként nyomtassátok ki ezeket a sablonokat, vagy csak rajzoljatok magatok egyszerűen egy fejkörfogatnál kissé hosszabb téglalapot és egy szép, szabályos háromszöget és vágjátok ki őket. 

(A képre kattintva megnyílik nagyobb méretben a rajz.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha ezzel megvagytok, rajzoljátok át őket a színes kartonokra. Én alapszínnek a sárgát választottam, természetesen ti választhattok más színeket, vagy akár kivághatjátok mindegyik elemet más színből is. Érdemes úgy átrajzolni a sablonokat, hogy a papír szélére illesztjük és egymáshoz minnél közelebb illesztjük őket, így kevesebb hulladék keletkezik, és több papírunk marad a következő kézműves projekthez.

Miután a színes kartonra átrajzoltátok a sablonokat, vágjátok ki őket. Ha ezzel megvagytok, ezeknek az elemeknek kell meglennie:

A maszk teljesen fakultatív cheeky ehhez sablonokat itt találtok.

Ilyenkor érdemes ellenőrizni, rámérni a hosszabb csíkot a viselő fejére, hogy lássuk, mennyire fogja fedni egymást a két vég.

Ezután felragasztjuk a háromszögeket a csíkra úgy, hogy kicsit fedjék egymást, valahogy így:

 

Nálam a két vég alig fedte egymást, így a két szélső háromszögnél is ugyanannyi lett a lefedés amikor összeragasztottam a végeket, mint a többinél.

Ha ezzel is megvagytok, már csak a háromszögek tetejét kell ollóval megpödörni. Én felváltva pödörtem egyet az egyik irányba, a következőt a másikba, így kaptam ezt:

Bolondságból kissé megforgattuk a képeket is wink

Ezután csak összeragasztjuk a két véget, és kész is a bolondsapka, mint alapdarabcool Dobjátok fel a csörgőkön kívül csillámporral, vagy folyékony gyönggyel, rajzoljátok körbe a dekorfilccel, vagy kontúrozóval, ragasszatok rá formalyukasztott virágmintákat 3D ragasztóval, de a legelvetemültebbek konfettibe is mártogathatják, ha beragasztózták előtte a díszíteni kívánt részeket. devil

Jó munkát és kikapcsolódást a készítéshez! heart